ajax loader

10 motive pentru care să nu mergi într-o vacanță

la ski în Austria!

1. Nu apuci să stai la coadă mai mult de 1 minut, fapt care nu te va lăsa să te simți român cu adevărat!

2. Pârtiile (undeva pe la vreo 220 de km de domeniu skiabil) sunt amenajate și mult prea aerisite, fapt care nu îți va permite să te îngrămădești și să iei pe sus un grup răzleț de schiori care abia învață primii pași!

3. Prețurile skipasului sunt similare cu majoritatea celor din stațiunile de la noi, fapt care nu îți va permite să îți faci o poză k-lumea de Facebook în care să te lauzi cu ce mulți bani ai.

4. Vestitele terme austriece sunt mult prea decente iar oamenii sunt cam civilizați, fapt care nu ne va permite să ne îngrămădim ca focile și să ne înjurăm corespunzator pentru nimicuri.

5. Nu poți urca cu masina pe pârtie, pentru a putea asculta în tihnă o porție bună de manele.

6. Nu mai ai unde să etalezi inutil paltonul tau cel bun, în timp ce tragi sârguincios la săniuța ta magica cu care vrei să dărâmi ca pe popice vreo 2-30 de schiori și boarderi care să stea răzleț și haotic pe pârtia lor.

7. Tradiționalul grătar pe pârtie, la care să ne bucurăm de fumul și mireasma micilor cu muștar și a dânsului grobian în jurul focului, lângă care să urlăm tare și entuziasm, ca și cum ne intereasează de nimeni și nimic, toate acestea vor fi istorie.

8. Ai toate șansele să ratezi tradiționalul blocaj de pe cea mai celebră și spectaculoasă șosea din România, DN1, unde ai șansa unică să admiri pe îndelete frumusețile patriei, pentru vreo 8-9 ore.

9. Nu vei găsi din păcate servicii și conditii ca la noi: replicile tăioase și acre ale angajaților de la unitățile de cazare și de la restaurante te vor priva de bucuria de a plasa strategic câteva înjurături neaoșe, iar pe banii tăi o să ajungi astfel să te pictisești extrem.

10. Nu vei găsi din păcate bucuria unui telescaun rudimentar în care să îngheți sistematic și să poți să îți rupi spinarea, care să te poarte preț de 20-30 de minute pentru o coborâre de 5 minute pe o pârtie bine amenajată pe care să trebuiască să ocolești toți bolovanii și cioturile lăsate isteț, pentru a te transforma într-un profesionist veritabil, cu riscul minim și neglijabil al distrugerii echipamentului pe care cu mândrie ți l-ai cumpărat proaspăt cu salariul de pe ultimele 4 luni de muncă.

Hai la ski cu Pikaski!