PIKASKIÎntrebări frecvente

Informații generale

În care dintre săptămânile organizate de voi să mă alătur? Mă ajutați cu o recomandare?

Ambele ture organizate de noi sunt cu adevărat fabuloase . Diferențele reale sunt date de preferințele tale subiective în funcție de nivelul tău de experiență sau atmosfera pe care ți-o dorești. Austria are un domeniu schiabil spectaculos, cu grad de dificultate mediu, cu traversări lungi și variate și foarte multe apres-ski-uri și petreceri tematice.

Pe de altă parte, Italia vine cu faimoasa Sellaronda, cu pârtii ușoare sau medii, traversări mai scurte și experiențe culinare delicioase, mai apropiate de gusturile noastre, neaoș românești. În concluzie, ca să-ți ușurăm alegerea, te sfătuim să vii în ambele ture, pentru că experiențele sunt diferite :))

Imagini și filmulețe din vacanțele Pikaski din anii anteriori poți găsi pe pagina noastră de Instagram.

Când se organizează turele Pikaski 2024?

Perioadele de organizare pentru evenimentele noastre sunt următoarele: 

Destinația Ischgl e numa’ unu’

13-20 Ianuarie 2024

Destinația Dolomiti Super Pikaski

3-10 Februarie 2024

Pot veni cu copilul / copiii? Care este vârsta minimă?

Sigur că da! În vacanțele noastre nu există limită de vârstă! Cazările dispun de apartamente spațioase unde aveți suficient loc pentru întreaga familie. Pe lângă pârtiile special amenajate pentru micuțul/micuții tăi, există și alte activități distractive unde își pot consuma bateriile.

Mă puteți ajuta cu transportul din alt oraș dacă nu sunt din București?

Cu siguranță! Te putem ajuta cu transportul de oriunde din țară/lume. Te rog sa ne specifici asta in solicitarea ta iar colegii noștri îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Costuri

Cât costă o vacanță Pikaski?

După cum știi, Pikaski are două ture deja tradiționale de vacanțe, pline de distracție pow-wow, experiențe fabuloase și schi în gașcă, Austria respectiv Italia. 

Iată o listă de costuri specifice pentru acestea: 

Vacanță la Ischgl COSTURI

Early Bird (15.10-14.11) – 835 euro/pers – SOLD OUT
Discount Price (15.11-17.12) – 890 euro/pers
Last Minute (18.12-10.01) – 990 euro/pers

Vacanță în Dolomiti COSTURI

Early Bird (15.10-16.11) – 950 euro/pers – SOLD OUT
Discount Price (17.11-17.12) – 1035 euro/pers
Last Minute (18.12-28.01) – 1150 euro/pers

Ce include costul vacanței Pikaski?

Destinația Ischgl 

 •  Zbor Dus – Întors: România – München
  • Dacă dorești să vii în regie proprie (mașină personală sau altă formă de transport, poți solicita acest lucru și vom elimina costul biletului de avion și al van-ului de transfer din cadrul pachetului). 
 • Transferuri: Preluare cu microbuz modern din aeroport și transfer în stațiune (Kappl) și retur.
 • Cazare: În cameră dublă, într-o unitate pitorească austriacă, dotată și utilată complet
 • Depozitare încălzită: Toate unitățile de cazare oferă depozitarea încălzită a echipamentului sportiv.
 • Transfer cazare – pârtie și retur: Transferul zilnic de la unitățile de cazare la pârtie și retur (care se realizează prin intermediul rețelei locale de autobuze express)
 • Comision de 35 de euro pentru organizare (necesar pentru plata taxelor legale aferente contractului)

Destinația Dolomiti

 •  Zbor Dus – Întors: București – Bergamo, Milano
  • Dacă dorești să vii în regie proprie (mașină personală sau altă formă de transport, poți solicita acest lucru și vom elimina costul biletului de avion și al van-ului de transfer din cadrul pachetului). 
 • Transferuri: Preluare cu microbuz modern sau autocar  din aeroport și transfer în Provincia Badia și retur.
 • Cazare: În cameră dublă într-o unitate pitorească tradițională, dotată și utilată complet
 • Depozitare încălzită: Toate unitățile de cazare oferă depozitarea încălzită a echipamentului sportiv.
 • Transfer cazare – pârtie și retur: Transferul zilnic de la unitățile de cazare la pârtie și retur (care se realizează prin intermediul rețelei locale de autobuze express)
 • Comision de 35 de euro pentru organizare (necesar pentru plata taxelor legale aferente contractului)
Pot să vin în regie proprie și să-mi asigur singur transportul?

În acestă situație, o să te rugăm să specifici acest lucru în solicitarea ta, iar colegii noștri vor ajusta prețurile, eliminând cheltuiala cu biletul de avion și  transferul de la aeroport la unitatea de cazare, din costul general al contractului.

Care este costul transportului pentru bagaje și echipament sportiv?

Cu toții stim că transferul echipamentului sportiv poate fi o provocare. Puteți opta pentru 2 variante de transfer ale acestuia. 

Astfel, în fiecare an, am pus la dispoziția grupurilor formate o mașina dedicată, cu care am asigurat transferul bagajelor personale și a echipamentului sportiv. 

Prețul pentru Ischgl este de 3 euro pe kilogram per tronson, respectiv 3,5 euro pe kilogram per tronson pentru Dolomiti. Echipamentele se preiau direct din București, cu 2 zile înainte de derularea turei și se livrează în condiții optime direct la unitățile de cazare selectate.

Ce costuri suplimentare pot apărea?

În vacanțele fabuloase Pikaski nu ai nici un fel de restricții sau condiționări. De aceea, ai posibilitatea să-ți alegi orice activități extra, disponibile în zonă. Fie ca este vorba de coborâri nocturne cu săniuțele pe pârtia luminată de peste 12 kilometri, acces la SPA-uri, piscine încălzite sau transferuri către orice alte localități spectaculoase din regiune, pe care să le explorezi alături de prietenii tăi. Toate acestea sunt disponibile ca și activități suplimentare pe care le putem optimiza împreună, la nivel de grup și se achită suplimentar.

Există anumite unități de cazare care pot percepe și o minimă garanție, ce va fi returnată fix în ultima zi a sejurului, dacă totul este în regulă și nu au fost aduse prejudicii spațiilor destinate cazării. Deopotrivă, în fiecare stațiune, se achită în medie o taxă de 2 euro pe zi, taxă de stațiune, valoare ce va fi plătită direct unității de cazare.

Când trebuie să plătesc? Cum procedez?

În funcție de facilitățile financiare de care vrei sa beneficiezi, în momentul în care te-ai decis că vrei să te alături găștii noastre vesele, tot ce avem nevoie de la tine este să ne confirmi pe email dorințele tale și să ne trimiți datele tale de identificare, pentru a putea face contractul și factura. 

În funcție de momentul contractării, în faza inițială avem nevoie de un avans de 30% din valoarea contractului, pentru a-ți achiziționa direct biletul de avion, pentru a confirma cazarea și a-ți aloca locul în mașinile de transfer. Diferențele pot fi achitate în una sau două tranșe, în funcție de prioritățile voastre bugetare. 

Care sunt costurile pentru ski pass?

Pentru Ischgl ai aici preturile actualizate: Ski pass Ischgl

Pentru Dolomiti ai aici prețurile actualizate: Ski pass Dolomiti

Cazare

Cum facem cu cazarea? Care sunt condițiile și cum se fac repartizările?

Toate unitățile de cazare selectate sunt atent alese și calibrate corect, în funcție de specificul grupului și a solicitărilor. Astfel, toate unitățile de cazare selectate sunt chalet-uri sau pensiuni verificate, cu un nivel calitativ cât mai ridicat, închiriate integral pentru grupurile noastre. Ele sunt compuse din apartamente cu camere duble și baie proprie (de cele mai multe ori), pentru a oferi un nivel de confort cât mai ridicat. Ele beneficiază de living și bucătărie comună complet dotate și utilate cu tot ceea ce aveți nevoie pentru o săptămână cu adevărat fabuloasă.

Dacă sunt singur, cum procedez?

Dacă dorești să faci rezervare pentru o singură persoană, nu este nici o problemă. În funcție de solicitările primite, îți vom face alocarea în cameră alături de persoana potrivită, în acord cu preferințele tale. Dacă dorești să stai singur/ă în cameră, o sa te rugăm să specifici acest lucru iar colegii noștri îți vor trimite oferta de preț, cu achitarea suplimentului de cazare (de obicei vei plăti și cazarea pentru încă o persoană), pentru a te bucura de un nivel de intimitate cât mai bun.

Există prosoape sau lenjerii la unitățile de cazare?

Da, bineînțeles iar costul acestora este inclus în costul cazării din pachetul nostru.

Cum ne descurcăm cu mâncarea în vacanțele Pikaski?

Foarte simplu, toate unitățile de cazare contractate beneficiază de saloane și bucătării, complet dotate și utilate pentru pregătirea unei mese complete. De obicei, micul-dejun și cina le veți pregăti împreună cu prietenii și colegii voștri în unitatea de cazare. Aprovizionarea o puteți face direct de la supermarketurile din zonă. Prânzul de obicei ne prinde pe pârtie, deci veți putea mânca ceva adecvat la multitudinea de apres-ski-uri și restaurante, amenajate pe traseu.

Bagaje

Ce dimensiuni ale bagajelor sunt acceptate?

În cazul în care optezi pentru varianta transportului bagajelor la avion, va trebui să te adaptezi la condițiile specifice ale companiilor aeriene de zbor (te rugăm să verifici înainte de plecare dimensiunile corecte ale acestora pe site-urile respective, pentru a nu întâmpina nici un fel de provocare în aeroport).

Dacă optezi pentru facilitatea Pikaski Easy-Luggage, nu ai nici un fel de limitări la dimensiuni sau greutatea lucrurilor trimise, trebuie doar să ții cont de faptul că ești responsabil integral pentru legalitatea conținutului bagajelor tale.

Ce este esențial să avem în bagaj?

Ești gata de bagaj? Iată lista esențială:

 • haine lejere/sport
 • base layere
 • echipament sportiv (cască, mănuși, protecții după caz, etc)
 • papuci 
 • costum de baie pentru SPA
 • documentele de călătorie
 • bani
 • voie bună

Activități

Cum ajungem la pârtie? Ce distanță avem până la pârtie?

În funcție de locația de cazare și destinația aleasă pentru vacanța ta Pow-Wow, transferul la pârtie se face gratuit folosind rețeaua internă de autobuze a stațiunii, care te vor lăsa la baza pârtiei. Unitățile de cazare sunt atent selectate, astfel încât accesul până la stațiile de preluare să nu depășească 3-5 minute de mers pe jos.

Am ce sa fac dacă nu schiez?

Dacă nu vrei să schiezi, ai multe activități precum:

 • coborâri nocturne cu săniuțele pe pârtia luminată de peste 12 kilometri
 • experiență unică și modernă pe două roți –100% distracție și 0% emisii” –, derulată la apus, de explorare montană a regiunii, pe trasee ghidate și verificate. Bicicletele ating viteze de până la 42 de kilometri pe oră și pot străbate zăpadă de până la 30 cm.
 • acces la SPA-uri, piscine interioare și exterioare încălzite 
 • transferuri către orice alte localități spectaculoase din regiune, pe care să le explorezi alături de prietenii tăi
 • shopping
Pot închiria echipament sportiv?

Bineînțeles că DA! Există nenumărate locuri de unde îți poți închiria ski-uri / bețe / placă / clăpari / bootsi / cască / ochelari chiar de la baza pârtiei! Ba chiar le poți depozita la finalul zilei dacă nu vrei să le cari înapoi la cazare.

Adresa de e-mail
Field is required!
Field is required!
Copyright © Pikaski 2024