AustriaItaliaAustria vs Italia

decembrie 11, 20210

Campionatul mondial al călătoriilor fabuloase se joacă, spre deosebire de alte sporturi precum fotbalul, nu o dată la patru ani, ci în cazul nostru, al tuturor, în fiecare an.

Tragerile la sorți ale grupelor (respectiv ale destinațiilor) nu se fac chiar atât de obiectiv, din niște urne aleatorii, ci mai degrabă în funcție de preferințe, de ce “meciuri” am mai văzut, de “costurile de publicitate ale transmisiilor” și cât de spectaculoase ar putea fi “partidele”.

Pentru sezonul de schi și snowboard, interesul pentru întâlniri de genul România1-România2 sau chiar România-Bulgaria, începe poate ușor-ușor să scadă, mai ales în sufletelor celor mai “microbiști”, dornici de pârții mai spectaculoase, condiții de acces pe “stadioane” mai decente și prețuri corecte.

Anul trecut, Clubul Ocult al Virusurilor Internaționale Demente (covid-scris cu litere mici, ca de obicei, că să îl facem din nou de râs) s-a opus încă din preliminarii, ca faza finală a competiției să nu poată avea loc, lăsându-ne loc doar pentru câteva meciuri amicale cu echipe regionale din Liga a 4-a – Fc Brazii Buștenilor – CS Muntele Sinai, Avântul Păltiniș-Dinamo Azuga) și bineînțeles, meciurile de casă TSK Bansko-Litex Borovets.

Anul acesta, mulți dintre spectatori au jucat corect. S-au legitimat și și-au luat carnete de membru la Clubul Sportiv al Vaccinaților în Libertate și așteaptă cuminți să se poată bucura cu adevărat de meciurile din celelalte ligi superioare europene, din Franța, Elveția, Austria, Germania sau Italia.

Noi anul acesta vrem să vedem o adevărată finală. Sunt 2 echipe care joacă impecabil, atât prin aria de selecție cât și prin calitatea jocului.

DA! Super-Finala noastră din acest sezon, al fanilor Pikaski, este Austria vs Italia! Meciul se joacă tur-retur, în 2 manșe, de câte o săptămână iar prima partidă va avea loc în capitala distracției pentru schiori și plăcari, la Ischgl, între 15-22 ianuarie, în Austria. Partida va fi arbitrată de peste 65 de persoane, ce vor fi prezente și vor putea încerca cei 220 de kilometri de pârții impecabile și distracție maximă.

Returul va avea lor în celebra Sella Ronda din Italia, unde italienii ne vor ataca cu aproape 1000 de kilometri (pe care cu siguranță nu îi vom putea vizita în întregime) dar și cu toate avantajele mâncărurilor și distracției specifice filonului latin, cu care suntem atât de confortabili. Imediat cum forurile internaționale au stabilit calendarul meciurilor, pentru partida din Italia, ce va avea loc în săptămâna 19-26 februarie (nu de alta, dar ca să vă puteți drege și pregăti, după meciul tur), în comisia de arbitraj sportiv, compusă din schiori și placări, cupluri și persoane single, s-au înscris deja peste 25 de persoane, alături de care vom face o evaluare cât mai corectă a partidei și a condițiilor de desfășurare.

Austria are avantajul primului meci, susținut cronologic din postura de gazdă și va puncta cu siguranță, pe lângă condițiile excepționale de schi cu jucătorii proaspeți, cu sete de a marca (nu de alta, dar anul trecut nici măcar nu au avut drept de joc), a turelor de distracție și coborâri cu săniuțele pe pârtiile iluminate nocturn (peste 11 km de distracție nebună), cu termele de la Solden, unde toată echipa de arbitraj sportiv își va face recuperarea de după primele 3 zile de efort susținut sau prin diversitatea traseelor și a traversărilor senzaționale dintre Austria și Elveția.

Pe de altă parte, Italia vine foarte tare din urmă și joacă ultima partidă din postura de gazdă, într-unul dintre cele mai spectaculoase trasee pentru schi și snowboard disponibile, Sella Ronda. Sună poate ușor romantic, dar care-i treaba cu zona aceasta? Ea în realitate este o zonă foarte mare, compusă dintr-o multitudine de stațiuni idilice de schi și care se bucură de o infrastructură impecabilă ce suportă trasee circulare în ambele sensuri. Dubios, nu? În Italia te simți ca și cum a venit Crăciunul a două oară, în special pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile, traseele, apres-skiurile, mâncarea și distracția continuă sunt jucători cu muuultă experiență și vor împinge la maxim rezistența întregii echipe de arbitraj. Va fi epic.

Habar nu avem cine va câștiga. Ambele echipe au jucători de marcă ce pot schimba în orice moment soarta acestei bătălii. Ceea ce este cu adevărat important este ca noi să câștigăm, șansa spre o nouă viață normală, așa cum va fi ea desenată în acord cu noile provocări sanitare. Cu certificate verzi, cu vaccinuri, cu validări de aplicații și măsuri de protecție care, până la urmă sunt luate spre a ne menține pe toți în siguranță.

Hai că se poate! Pentru început, Austria are pârtiile deschise. Ușor-ușor, după data de 12 Decembrie se vor relaxa condițiile de călătorie pentru turiștii vaccinați.

Haaaai Austria! Haaaai Italia!

Let’s pow-wooow!! Trust me, it’s fabulous!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adresa de e-mail
Field is required!
Field is required!
Copyright © Pikaski 2024