AustriaCum arată o zi dintr-o vacanță Pikaski la Ischgl?

decembrie 6, 20230
Fabulos, cum altfel? 

În primul rând, trebuie sa știți că Pikaski nu organizează tabere de schi sau snowboard. De ce? Pentru ca noi organizăm vacanțe fabuloase, planificate meticulos și orientate către toți iubitorii de libertate, munte, distracție, relaxare și aventură.

Întreaga săptămână este gândită îndelung, fiecare având posibilitatea să își aleagă absolut ceea ce i se potrivește cel mai bine.

 

Pregătirea

În primul rând, selecția unităților de cazare este făcută cu maximă atenție iar standardul calitativ al Chalet-urilor, pensiunilor și al camerelor este unul premium. Curățenia este impecabilă, fiecare cameră beneficiază de grup sanitar propriu, bucătărie comună, complet dotată și echipată, astfel încât experiența ta să fie cât mai bună.

 

Ce faci în schimb când 220 de km ai domeniului schiabil se transformă mai degrabă intr-o încrengătură uriașă, un veritabil labirint al muntelui, de pârtii și rețele de transport pe cablu? Pe unde să o iei pentru a nu pierde toată distracția, unde sunt cele mai frumoase pârtii și apres-schiuri, cum să îți înfrângi teama că alegi de fiecare dată corect? Cum să alegi cartela optimă pentru a te bucura de tot ce are mai bun zona de oferit? Multe întrebări care își găsesc de fiecare dată un singur răspuns: Pikaski Adventures.

 

 

Duminică și luni

Mai exact, prima zi este cea mai importantă, pentru că întreaga gașcă se strânge cu mic cu mare (nu aducem mici de acasă, da?) la apres-schiul central, Idalp, unde facem o primă informare generală, împărțirea pe grupe (în funcție de experiența, nivelu de pregătire fizic și ethnic și dorințele fiecăruia) și trasăm principalele propuneri. De acolo începe întreaga distracție, pentru că zilnic explorăm împreună trasee interesante, regiuni si provocări variate, traversări între Austria și Elveția (am zis Elveția, chiar dacă i-am bătut recent la fotbal și am reușit să câștigăm primul loc în grupă, dar pentru găștile noastre, duty-free-urile de acolo rămân cel mai ieftin furnizor posibil de licori bahice ;)) În fiecare zi facem reuniri planificate cu întreaga gască la diverse apres-schiuri, participăm la petreceri tematice și ne facem de cap; așadar nu trebuie sa te îngrijorezi, nu ai cum să te plictisești.

Distracția nu s-a oprit niciodată la Ischgl, cu atât mai mult nu la ultima gondolă, pentru ca după ora 17.00, încep petrecerile celebre tiroleze, la care testăm de fiecare dată rezistența picioarelor meselor. De obicei, majoritatea grupului se retrage după ora 18.00 spre cabane, pentru a se pregăti de cină și o noua rundă de distracție, fie locală, fie din nou pe pârtie. Cum adică, din nou, pe pârtie? Zicem asta pentru că în două dintre serile magice Pikaski, pârtia din Ischgl se închide după ora 19.00, se amenajează regulamentar cu ratrack-urile din dotare, se aprind toate luminile și urmează cea mai tare coborâre din viața ta de până acum, pe săniuță, preț de numai vreo 11-12 kilometri. Și pentru ca rețeta să fie maximă, o facem împreună, cu toții, iar la final, vei rămâne cu siguranță cu zâmbetul acela aproape tâmp, pe care nu l-ai mai avut din copilărie.

O altă seară este dedicată unei noi experiențe, disponibile în premiera absoluta la Ischgl: Moon-bikes, niște motorete șenilate, cu ajutorul cărora explorăm ghidat secretele sălbatice ale regiunii montane, cu un popas regulamentar la o cabană, pentru o re-încălzire corespunzător-tiroleză.

Marți

În fiecare seară de marți, întregul grup se reunește deopotrivă într-un bar cochet cu specific local, unde putem socializa cu toții, ne putem lăuda cu cele mai wow trucuri reușite, căzături haioase sau, de ce nu, ne putem etala cele mai cool mișcări de dans pe care am reușit sa le băgăm în bagaje și sa le luam cu noi. Fun-enough? Și încă nu s-a terminat.

 

Miercuri

Ziua de miercuri este una dintre cele mai importante! De ce? Pentru ca ne lingem rănile, ne reîncărcăm bateriile, ne relaxăm mușchii și încheieturile, unde altundeva decât la spa-urile fabuloase din regiune (pour les connaiseurs, începând cu anul trecut, s-a deschis și un centru spa ultra-modern, chiar în Ischgl, unde poți savura la baza pârtiei, în piscina fierbinte, un pahar de prosecco și te poți bucura, cu puțin noroc, de o ninsoare spectaculoasă, ce așterne un strat proaspăt de pow-wow).

 

Joi

Zilele de joi și vineri sunt poate cele mai relaxante astfel. În primul rând, pentru ca toată lumea este confortabila, familiarizată cu pârtiile, cu grupul și suntem deja F-E-R-I-C-I-Ț-I. Acesta este unul dintre motivele pentru care joia schimbăm macazul și pentru că ne place sa încercăm lucruri noi, schimbăm domeniul schiabil și abordăm diferit regiunea din Kappl, care ne oferă într-un mod cât se poate de natural, o autostradă veritabilă, pe care o putem exploata împreună, din punctul cel mai înalt montan până fix în stațiune, cu o coborâre spectaculoasa și lunga, finalul fiind fix printre căsuțele și apres-schiurile locale, burdușite ochi cu zăpadă și alei înguste! Mai reducem ușor și viteza, da, se aude acolo în spate?

 

Vineri

Vinerea ai zice că e o zi tristă, că se termină vacanța, dar imediat cum ne-am urcat în prima gondolă, sentimentul este înlocuit instantaneu de euforia explorării, pentru ca încă mai avem trasee noi de bătut (mai exact, mergem în cea mai îndepărtată zonă a regiunii, unde nici măcar camerele și sistemele de supraveghere sau ratrack-urile nu reușesc sa ajungă, de unde pornim într-un free-ride veritabil, în maximă libertate și comuniune cu noi, cu plăcile sau schiurile, și muntele. În rest e doar liniște, pace și alb. Finalul este aruncat de-a dreptul în aer, pentru că ne strângem cu toții în snow-park-ul de langă apres-schiul central unde ne așteaptă pârtia amenajată și perna uriașă de aer, pentru concursul final de sărituri demente.

Întoarcerea se face vineri în jurul orei 17.00, nu de alta, dar echipamentul nostru prețios trebuie sa ajungă în condiții de maxima siguranță acasă iar mașina noastră tehnică trebuie încărcată corespunzător. Vă dați seama câte povesti pline de pow-wow iși spun echipamentele în mașină, pe drumul de întoarcere spre Romania? Nu doarmeeee nimeeeeeni! :))

 

Acasă 

Noi (și alți 10000 de specialiști britanici), alături de zecile de oameni care ne însoțesc în fiecare an, credem că este F-A-B-U-L-O-S. De fiecare dată, rămânem cu zeci de prieteni noi, facem planuri de noi vacanțe și proiecte îndrăznețe. Cea mai tristă seară cu adevărat, din programul artistic, este cea de sâmbătă, când ajungem acasă. Închidem ochii și parca timpul a trecut muuult prea repede (închidem ochii, cine poate, pentru că în cazul nostru, vecina de deasupra își sărbătorește ciclic ziua de naștere iar somnul sau visarea cu ochii deschiși nu sunt opțiuni valide, din cauza lustrei, care aproape ca stă să cadă de la emoția și vibrația noului an :))

Deci, ne vedem pe pârtie?

Let’s pow-wow! Trust me, it’s fabulous!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adresa de e-mail
Field is required!
Field is required!
Copyright © Pikaski 2024