AustriaDe unde isteria cu Ischgl?

ianuarie 30, 20200

Nu, nu este numele vreunui câine german, foarte supărat că nu și-a primit la timp bobițele. Ischgl este numele unei stațiuni fabuloase din Austria, care s-a detașat în ultimii 10 ani și a devenit recunoascută ca fiind o veritabilă “Ibiza“ a iubitorilor sporturilor de iarnă.

Cum s-a ajuns aici? Cu siguranță, cu multă viziune, un plan bine-pus la punct și multă determinare și coerență.

De unde ne-a apucat așa, de câțiva ani, isteria asta cu Ischgl?

Pentru mulți dintre voi care s-au mai dat prin Austria, Ischgl-ul, ca și domeniu schiabil, nu mai este de demult o necunoscută. Este o zonă extraordinară, cu peste 240 de km de pârtii interconectate, cu trasee de-ți taie respirația și nu te lasă niciodată să te plictisești iar infrastructura aferentă este impecabilă.

Când zic infrastructură nu mă gândesc în special la cele peste 44 de instalații de cablu disponibile în stațiune ( cumulate cu cele la care ai acces în zona pe baza aceluiați skipass, cred că depășesc numărul de 70) ci mă gândesc la tot; mă gândesc încă de la momentul acela de după micul-dejun, în care te echipezi greoi și la nici 5 minute de mers pe jos, găsești o stație de autobuz express care te ia fix de lângă cazarea pe care ți-ai ales-o și te duce în maxim 15 minute până la baza telegondolei. A, da, te duce gratuit iar frecvența este specifică ceasurilor elvețiene. Dacă mai pui că unele au și sisteme speciale de transport ale echipamentului, astfel încât plecarea și întoarcerea la cazare să fie una cât mai confortabilă, aproape că o simți ca un răsfăț personal.

 

Odată dăpașit transferul la pârtie, începe entuziasmul maxim. Te urci într-un minut maxim, indiferent de oră, zi sau nivel de aglomerație, in telegondole ultra-moderne, uriașe, încălzite, special gândite pentru ca tu să te concentrezi pe giumbușlucurile pe care ai vrea să le faci in ziua respectivă pe pârtie. Am zis pârtie, da? Scuze. Nu e o pârtie. E un univers, o nemernicie intre-țesută de trasee, apres-skiuri, snow-parkuri și multă distracție. În fiecare an avem temerari in grupurile noastre care își propun să se dea pe toate și să le bifeze toate facilitățile. Ghiciți ce? Încă nu au reușit să îl acopere într-o săptămână.

Până la urmă, ceea ce facem noi la Ischgl nu este nici pe departe o ieșire de antrenament profesional, de viteză. Am reușit alături de grupuri de oameni deschiși și foarte misto să găsim un mix extraordinar de experiențe, construite în jurul sportului și al bunului simț.

Poate că unul dintre cele mai importante atuu-uri ale ieșirilor noastre este energia magică a găștilor formate; asta, și prețul, bineînțeles. Pentru că în momentul în care zici Ischgl, te gândești din start că trebuie să iți mai faci un credit cu buletinul, ca să iți permiți genul acesta de experiență. Ei uite, că nu e chiar așa.

 

Secretul nostru pentru pachete este unul foarte simplu: în urma perseverenței noastre, am devenit parteneri-agreați de către asociațiile locale turistice (foarte profesioniste și puternice deopotrivă) iar toate serviciile (inclusiv cele de transport cu avionul, transferuri și cazare) le contractăm transparent direct, fără intermediari, scopul nostru direct fiind dezvoltarea unei comunități puternice de oameni care vor să socializeze, să se distreze și să se bucure de condiții premium de schiat. Și până aici, ne iese de minune. Și vă mai mulțumim încă o dată pentru încredere și deschidere!

Până la urmă, Ischgl e numa‘1!

PS: nu știu cum le este dat oamenilor ăstora, dar în sezon, așa, pe la final de săptămână, vine câte un front cu câte 25 de cm de pow-woooow proaspăt de te-nnebunește duminica sau luni de dimineața. Mai relaxați-vă acum, care mai puteți )

Mai multe imagini, filmulețe, live-uri și story-uri găsiți pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adresa de e-mail
Field is required!
Field is required!
Copyright © Pikaski 2024