ajax loader

Desi il mai vizitasem de cateva ori, in momentul in care am decis sa variem domeniile schiabile in care sa ne distram alaturi de oameni misto, Kaprun-ul parea o optiune foarte prietenoasa si adecvata.

Nu aveam nici o asteptare de la infrastructura, stiam ca este impecabila, ca toata Austria de altfel; retele de bus-uri gratuite, telegondole interconectate, partii impecabile si de ce nu, apres-skiuri energice si pline de viata, cazari premium si Tauren-spa-ul, care este chiar in oras, unul dintre cele mai mari din Austria de altfel.

Ioana, colega noastra responsabila de linistea emotionala a clientilor nostri (a se citi cazari si multe alte lucruri magice, pe care numai ea stie cum sa le coase si descoase in cel mai ferm si armonios mod posibil) ne-a batut la cap pret de vreo cateva saptamani prin luna noiembrie cum ca ar fi gasit, in globul ei misterios de cristal, un veritabil chalet austriac, cu o mega-sauna, ciubar incalzit si conditii interioare de exceptie. Am facut impreuna un salt, am verificat locatia si ne-am hotarat – hai sa mergem la Kaprun!

Si nu am fost dezamagiti.
Prima zi de schi a fost una usor cetoasa pe munti, ca deh, nu poti avea si zapada proaspat ninsa dar si senin impecabil cu 5 grade afara.

De luni in schimb, a inceput nebunia! Am avut 6 zile consecutive de pow-wow,soare si temperaturi pozitive, care ar face orice boarder sau impatimit al skiului si free-ride-ului sa vibreze. Iar de aici, a inceput o rutina teribila: trezit, mic-dejun in brigada, transfer la partii, pana in varful ghetarului Kitzsteinhorn la 3029 iar de acolo, pure-pleasure pana la ultimul apres-ski de pe traseu; dupa o pauza bine-meritata de yagertee sau gluhwein, am experimentat placerea in mod-repetat, pana aproape de ultima telecabina (va zicem noi, 3k-ul cel nou merge in fiecare zi a saptamanii pana la 16.15 iar austriacul cand zice ca o-nchide, chiar trage oblonul la fix, nu-i asa Rares?).
Apres-skiurile deja rutinate de la baza ne-au incheiat in fiecare zi prima parte a distractiei cu revigorantele schnaps-uri cu pere, pe care le-au achitat de fiecare data cu maaaaaxim entuziasm ultimii sositi; probabil ca placa lui Aurel n-o fi fost ceruita niciodata, prea le-a platit de fiecare data )

Ati zice ca pe la 6, romanul linisit se duce la cabana si se baga sub plapumioara, dar treaba asta s-a dovedit de fiecare datamai degraba un pretext pentru ce urma in fiecare seara : da-i cu sauna, incalzeste/raceste ciubarul, gatit in brigada (pe asta chiar trebuie sa o incercati, nu am mai murdarit de mult atatea vase), da-i cu joaca si hilizeala pana la ore tarzii si de ce nu, poti sa inchei si cu o petrecere monstruoasa la cel mai cunoscut apres-ski din Kaprun, Baumbar (zice legenda ca ar fi fost vazuti cetateni romani neidentificati care l-au parasit si dupa ora 4 dimineata, cu cantec bineinteles).

De gasca ce pot eu sa zic, a fost fix din aceea de pus la rana, de care nu iti mai vine sa te desparti: ochi de chinez dimineata si party-animals seara.

Ne-am bucurat astfel de 7 zile demente de distractie, relaxare si muuult pow-wow! A fost cu adevarat “Rasfatul lui Kaprun“! Mai vrem!

Pana una alta, ne pregatim din nou de Ischgl! Ne mai relaxam acum, cat mai putem )

PS: daca sunteti cuminti, in bancutele voastre, cu ochii mijiti pe paginile noastre, va promitem ca revenim si cu o analiza comparativa, sincera si subiectiva intre cele 2 destinatii alese anul acesta!

Mai multe imagini, filmulețe, live-uri și story-uri găsiți pe paginile noastre de Facebook sau Instagram.

Related Posts

Schiatul în pandemie

La muulti aaani! Gataaaaaa! Jos sarmaua și puneți mâna pe lopeți și hai la muncă! 

De unde isteria cu Ischgl?

Il cunoaste cineva pe Ischgl? Nu, nu este numele vreunui caine german, foarte suparat ca

Ischgl e numa’ unu | ediția II

Știm. Ați fost reticenți la inceput. Unora le-a fost teamă pentru că părea prețul prea

Leave a Reply