ajax loader

La muulti aaani! Gataaaaaa! Jos sarmaua și puneți mâna pe lopeți și hai la muncă! 

Cuuuum? Ați vrea să vă mai distrați și să schiați? Bine, vă înțelegem setea, la ce aglomerație am văzut zilele acestea pe pârtii și în stațiunile montane. Cei mai înfocați susținători vor spune că e doar perioada aceasta, a sărbătorilor, combinată cu lipsa zăpezii, care cauzează adunările acestea tematice, perfect emblematice pentru distanțare, responsabilitate socială și civilizație. Dar ca să fim și realiști, nu e cam și cum am excelat cu adevărat la acest capitol, dar nu voi insista în această direcție. 

Pe acest fond general și oscilant, faptul că foarte mulți pasionați ai sporturilor de iarnă, care obișnuiau să petreacă aceasta perioadă în afara țării și au fost împiedicați de diverse restricții să nu călătorească, a contribuit deopotrivă la creșterea nivelului de aglomerație generat. 

Pentru cei mai înfocați “ultrași“ ne-am întrebat totuși dacă mai există viață și după covid? Adică, mai pe românește, mai reușim să plecăm și să ne bucurăm de pow-wow pe undeva pe afară? Noi credem cu tărie că DA! Doar că trebuie să acceptăm, similar cu vacanțele de vară din 2020, că trebuie să ținem cont de mai multe coordonate atunci când vrem să ne alegem o destinație europeană consacrată de schi.

Noi după cum știți, organizăm o super-tură la Ischgl, în Austria, între 6 și 13 februarie. Din perspectiva unui organizator profesionist, pregătirea corectă a unei astfel de ture presupune în această perioadă un adevărat “joc al dragostei și al întâmplării“, în care cel mai înțelept lucru pe care îl poți face este să securizezi și să protejezi oamenii astfel încât bugetele lor alocate să nu fie câtuși de puțin afectate de incertitudine și condiții de călătorie!

Austria (a se citi un jucător determinant pe piața europeană) alături de Italia, Elveția, Franța, Germania…)  mută armonios piesele pe tablă măsurilor și par ușor-ușor să se armonizeze la unison, pentru un plan comun al deschiderii oficiale pentru turiști a stațiunilor de schi. E și greu să faci lucrurile de capul tău, atunci când ai domenii schiabile de sute de kilometri care sunt interconectate atât prin părții dar și prin infrastructură. 

După tura de la Ischgl (pentru care, din fericire, nu mai avem multe locuri disponibile) este foarte probabil să ne distrăm împreună și în alte destinații din Italia și Franța, în acord cu condițiile de călătorie de la acel moment.

Altfel, nici nu cred că mai are rost să vă stresați prea mult. Zicem asta pentru anul acesta, pentru a face programul de schi din Europa trebuie să ai cunoștințe veritabile de it-ist. Zic asta pentru că orice alegere se transformă într-o suma de if-uri și or-else-uri pentru care ai nevoie cu siguranță de mintea sclipitoare a lui Kasparov, sau măcar a Elisabetei Polihroniade, pentru a face un planning corect. Dar mai departe, atâta timp cât ne luăm împreună toate măsurile logic-necesare și ne asumăm că este un sezon provocator, totul va fi cu adevărat spectaculos.

Mai mult decât atât, măsurile concrete luate de noi în cazul anulării din diverse motive, sunt :

  1. Returnare integrală fără penalități, a sumelor alocate pentru cazare, pentru anulări cu 15 zile înainte . 
  2. În caz de anulare costul biletului de avion se transformă automat în voucher valoric.
  3. Mașinile de transfer se pot anula gratuit cu 15 zile anterior vacanței.
  4. Cei care, din nefericire ies pozitiv la testarea covid anterioară plecării, își pot proteja integral banii alocați, prin intermediul contractului cu agenția noastră licențiată, pe baza căruia vă puteți face asigurare storno pentru întreg pachetul turistic. 

Am făcut astfel pentru voi un raport centralizat al if-urilor și situațiilor europene din acest moment, bazat pe surse oficiale (Institutul Național de Sănătate Publică România și instituții similare), care este valabil pentru săptămâna 4-11.01.2021.

Let‘s pow-wow! Trust me, it‘s fabulous!

Related Posts

De unde isteria cu Ischgl?

Il cunoaste cineva pe Ischgl? Nu, nu este numele vreunui caine german, foarte suparat ca

Ischgl e numa’ unu | ediția II

Știm. Ați fost reticenți la inceput. Unora le-a fost teamă pentru că părea prețul prea

Leave a Reply